Havaiji kieltää kemian aurinkosuojat

 
Havaiji kieltää kemian aurinkovoiteet.jpg

Voit huoletta matkustaa Havaijille SUN aurinkotuotteet mukanasi! Kaikki ainesosat ovat luonnosta - käsin hierretyt kivennäisaineet, Solumineraalit® ja puhtaat korkealuokkaiset luonnonöljyt; kookosöljy, karitevoi, jojobaöljy, E-vitamiini… EI kemiaa!

Havaijilta

Vuosi sitten kesällä alkoi tulvia tietoa päätöksestä, että Havaiji kieltää aurinkovoiteissa kemian suojakertoimet vuoden 2021 alusta lähtien.

Saarille tuleville turisteille jaetaan nyt jo lentokentällä näytepakkauksia koralliriutoille turvallisesta aurinkovoiteesta.

Rannalla paikallinen paljasjalkainen liikemies myy itse valmistamaansa paksua aurinkorasvaa, jonka hän on sekoittanut vain kookos- ja karitevoista & co. - Samalla puhtaalla aallolla ollaan!

Noin 14.000 tonnia aurinkovoidetta joutuu vuosittain mereen! Aurinkovoiteiden sisältämät kemikaalit ovat jo kaikkialla luonnossa tunnistettavissa. Niitä on löydettävissä arktisilta alueilta lähtien aina koralliriuttojen kasvualueille asti.

UV-suojasta voi olla tuhoisat seuraukset niin koralleille kuin myös kaloille, äyriäisille ja muille mereneläville sekä kasveille.

Linkkejä:
Hawaii banning sunscreens for coral-reefs
Marine pollutants identified by science
Sunscreen chemicals harm children

 

Euroopasta

Jotkut kemiallisista aineista vaikuttavat hormonien tapaan, kuten Octinoxat ja Oxybenzon. Niistä on tehty 150 tieteellistä tutkimusta ja jälkimmäisestä aineesta on todettu, että se voi vahingoittaa ihosoluja ja voi siten johtaa syövän puhkeamiseen. Se saa myös kehon oman hormonitasapainon sekaisin ja voi myös aiheuttaa allergiaa.

Baskimaan yliopiston tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan veteen päätyneet antidepressantit, antibiootit ja aurinkovoiteiden kemialliset ainesosat kerääntyvät kaloihin ja vaikuttavat niihin molekyylitasolla. Kaloihin kerääntyneet epäpuhtaudet voivat aiheuttaa terveydellisiä haittoja ruokavalion kautta myös meille ihmisille.

 

Suomesta

“Kemian laitoksella tehty tutkimus todistaa, että antidepressantti amitriptyliini, antibiootti siprofloksasiini ja UV-suoja-aine oksibentsoni voivat kerääntyä kaloihin ja aiheuttaa sivuvaikutuksia kalan plasmassa, aivoissa ja maksassa häiritsemällä aineenvaihduntaa”, tutkija Haizea Ziarrus kertoo.

Tutkijan mukaan tässä asiassa on vielä paljon työtä tehtävänä. “Yksi suurista kysymyksistä kuuluukin, kuinka kaloihin kerääntyneet epäpuhtaudet vaikuttavat ihmiseen päätyessään ruokavalion kautta elimistöön? Tämä on merkittävä kysymys, sillä merenelävien kulutus ravintona on lisääntynyt.”

Solumineraali®

luonnonkosmetiikka on pienissä sarjoissa yksilöllisesti valmistettua, hand made, Itävallan Alppimaisemissa ja se sisältää kuhunkin käyttötarkoitukseen Saksan Alppimaisemissa käsin hierretyt kivennäisaineet, jotka kaikki ovat kehollemme ja soluillemme tuttuja ja tarpeellisia rakennusaineita ja jotka kaikki löytyvät myös verestämme.

Solumineraali® luonnonkosmetiikassa vaikuttavat lisäksi puhtaat ja laadukkaat luonnonöljyt. Tuotteet eivät sisällä kemiallisia tuoksuja, värejä tai säilöntäaineita, ei myöskään silikonia tai mineraaliöljyn johdannaisia. Positiivista tuotteissamme on myös se, että niissä ei ole sitruunahappoa, jota muuten löytyy lähes kaikesta markkinoilla tarjottavasta kosmetiikasta. Sitruunahappo tuo heti mieleen sitruunan - raikasta ja luonnollista - mutta sitä se ei ole! Maailmassa eniten käytetty sitruunahappo valmistetaan teollisesti halvimmin Kiinassa Aspergillus -homesieniviljelmissä. Siksi moni homeille allerginen ja monikemikaaliyliherkkä reagoi kosmetiikalle erilaisin oirein saaden esim. kutinaa ja ihottumaa...

Tarkista, löytyykö käyttämäsi tuotteen INCIssä “citric acid”. Se voi olla syy oireisiisi!
Valitse puhdasta & luonnollista oman harkintasi mukaan.

Muut blogitekstini teemasta SUN:
Solumineraali® SUN - aurinkoa luonnollisesti!
SunCare vahvistaa & valmistaa
AfterSun hellii & hoivaa
Solumineraali® SUN - vaihtoehto kemialle
Solumineraali® SUN & puhtaat luonnonöljyt
Solumineraali® SUN - avaa ovi D-vitamiinille!