Solumineraali® SUN - avaa ovi D-vitamiinille!

 
solumineraali-SUN1.jpg

Solumineraali® SunCare luonnonkosmetiikan korkealuokkaiset puhtaat luonnonöljyt antavat auringolle & luonnon D-vitamiinin synnylle mahdollisuuden ja suojaavat ihoa kevyesti luonnon omilla suojakertoimillaan!

Tämän blogin jälkeen ovat kaikki Solumineraali® Innovations BB, BMI, SUN, DTX saaneet uuden nimen ja uuden ulkonäön. Koostumus ja laadukkaat ainesosat ovat muuttumattomat, tutut & turvalliset. Löydät kaupastamme nakuFinland™ organic skin care alta.

Kemian suojakerroin kontra D-vitamiini

Tiesitkö, että aurinkovoiteiden kemiallinen suojakerroin 9:stä ylöspäin estää täysin D-vitamiinin muodostumisen ihollamme auringon avulla!
Lapsuuskesinä 50-luvulla ei maalla edes tiedetty aurinkovoiteista, ja koko kesä oltiin ulkona. Ne yleistyivät vasta 60-luvulla lentomatkailun lisääntyessä. 80-luvulla etelän lomamatkoilla oli meillä aikuisille alkuun suojakerroin 15 ja jatkoon 10, kun taas lapsillemme oli alkuun 20 ja jatkoon 15.
Nyt kauppojen hyllyt pullistelevat suojakertoimia 50 ja 60! Silti tiedän ihon palaneen ihan vain Saksassa niilläkin kertoimilla! Oman luonnonkosmetiikan – Solumineraali® Innovations SUN – myötä en käytä enää lainkaan teollisia aurinkovoiteita enkä siis myös kemian suojakertoimia, vaikka täällä Itävallassa loppukesästä voi aurinko porottaa ja päivälämpötilat nousta jopa 38°-40° lukemiin!
Krooninen D-vitamiinin puutostila alle 50ng/ml voi johtaa moniin eri sairauksiin, esim. myös syövän syntyyn ja dementian kehittymiseen. D-vitamiinin perustarpeen tyydyttämiseen suositellaan auringonvaloa, jonka avulla D-vitamiini on vahvempaa ja kestävämpää kuin ravinnosta ja ravintolisistä saatu vaihtoehto. D-vitamiinin 10.000 i.E. muodostumiseen tarvitsemme vain 20min auringonvaloa ilman aurinkovoidetta (ilman suojakerrointa). Aika on niin lyhyt, ettei se myöskään johda ihon palamiseen. Vältä kuitenkin keskipäivän kuuminta aurinkoa klo 12-14 (11-15).

D-vitamiini & kalsium

D-vitamiini ei ole vitamiini, vaan nk. ”aurinkohormoni” ja se kuuluu kemialliselta rakenteeltaan steroideihin, joihin kuuluvat mm. kortisoni ja seksuaalihormonit.
D-vitamiinia tarvitaan kehon kalsiumin kanssa yhdessä luuston ja hampaiden kalsium-fosfaatti-fluoridi-yhdisteiden muodostukseen. Rakennusaineet luustolle saat Solumineraali® nroista 1 kalsiumfluoridi ja 2 kalsiumfosfaatti sekä nro 7 magnesiumfosfaatti turvaamaan kalsiumin imeytymisen solutasolle. Myös nro 11 piihappo on tärkeä kehon kalsium-aineenvaihdunnalle.
D-vitamiini osallistuu fyysisen kalsiumin imeytymiseen suolesta sekä munuaisten erittämän kalkin talteenottoon kehon hyödyksi.

D-vitamiinin puutos & suoja

Dr. Volker Rimkus, saksalainen gynekologi, tutkija, humanidenttisen luonnollisen hormoniterapian kehittäjä kirjoittaa:
"D-vitamiinin puutoksen ilmentymiä voivat mm. olla siitepölyallergia, huimaus, luunmurtumat, pahoinvointi rasituksen yhteydessä, osteopenia, osteoporoosi, sydänlihaksen heikkous, selkärangan nivelten murtumat, säärien heikko kantavuus, verenkiertohäiriöt ja vesinuha.
D-vitamiini suojaa mm. autoimmuunisairauksilta, eturauhassyövältä, joiltakin ihosairauksilta, infektioilta, rintasyövältä, sokeritaudilta, korkealta verenpaineelta, MS-taudilta ja verisuonten kalkkeutumiselta."

D-vitamiini & immuunijärjestelmä

Univ.-Prof. DDr. Johannes Huber, Itävallan tunnetuin ja arvostetuin "hormoniprofessori" kirjoittaa:
"Kohtuullisissa mitoissa nautittuna auringonvalo ei ole vain mannaa mielelle & sielulle, vaan se vahvistaa immuunijärjestelmäämme.
Jo noin 2000 vuotta sitten kreikkalainen lääkäri Antyllos ja hänen kolleegansa määräsivät aurinkokylpyjä vahvistamaan potilaitaan fyysisesti, lisäämään vastustuskykyä ja nostamaan suorituskykyä. 1970-luvulla löydettiin auringon UV-säteilyn merkityksekäs ja tärkeä osuus D-vitamiinin muodostuksessa iholla. D-vitamiini on korvaamaton luustolle, lihaksistolle ja vastustuskyvylle."


Lue lisää:
Health & Science: Sun and vitamin D are invigorating but overlooked by science
Health & Science: Large doses of vitamin D swiftly reduce arterial stiffness
Heath & Science: Vitamin D, sunlight and sun protection

Muut blogitekstini teemasta SUN:
Solumineraali® SUN & puhtaat luonnonöljyt
Solumineraali® SunCare - vaihtoehto kemialle
Solumineraali® SUN - aurinkoa luonnollisesti
Solumineraali® SunCare vahvistaa & valmistaa
Solumineraali® AfterSun hellii & hoivaa

Aidot & alkuperäiset, maailmalla ainoat käsin hierretyt Solumineraalit® & niitä sisältävät voiteet ja luonnonkosmetiikan BB, BMI, SUN saat koulutukseni käyneiltä aktiivisilta ammattilaisilta ja yksittäisistä yhteistyö-terveystuotekaupoista.

Saat nakuFinland™ AURINKO -tuotteet (ent. SUN) nettikaupassamme täältä!

Aurinko on ystävämme! ☀️