Aito & alkuperäinen Solumineraali®

 
Solumineraali-Solumineraalit-1-12-iso.jpg

Termi Solumineraali® syntyi alkuperäisyydestä

Alkuperäisen hoitomuodon nimi on virallisesti "(verriebene) Mineralstoffe nach Dr. Schüssler" - "(hierretyt) kivennäisaineet Dr. Schüsslerin mukaan". Dr. Schüssler -nimistä hoitosarjaa tai Dr. Schüssler -tuotenimeä ei ole olemassakaan. On vain Dr. Schüsslerin mukaan valmistettuja hierrettyjä kivennäisaineita - ja niitä jo 140 vuotta. Rakkaalla lapsella useimmiten on monta nimeä, ja niinpä vuosien varrella vieraskielisistä ilmaisuista ovat syntyneet suomenkieliset käännökset, kuten solusuola (cell salt), kudossuola (tissue salt), Schüsslersuola (Schüsslersalz). Näitä ilmaisuja käytettiin pääsääntöisesti muiden hoitomuotojen yhteydessä, ja usein mineraalisuositukset ja niiden suositusannokset poikkesivat alkuperäisestä biokemian hoitomuodosta.

"Solumineraali" julkistettiin 10 vuotta sitten

Vuonna 2005 esittelin alkuperäisen hoitomuodon ensi kertaa Suomessa, ja ensimmäinen tehtävä tällä polulla oli luoda yksiselitteinen termi kuvaamaan alkuperäistä Dr. Schüssler hoitomuotoa ja siihen liittyviä menetelmiä ja valmisteita. Niinpä vuonna 2006 syntyi käsite ”Solumineraali”. Kun vuonna 2007 vein termin ”Solumineraali” Patentti- ja rekisterihallitukseen rekisteröitäväksi, ei Suomen nettisivustoilla ollut yhtäkään sivua, jolla olisi esiintynyt sana ”solumineraali”. Nyt näitä sivustoja on jo 16 – ja iloitsen siitä! Samana vuonna kirjoitin ensimmäisen aihetta käsittelevän suomenkielisen kirjan ”Solumineraalit”. Aiheesta on julkaistu lukuisia artikkeleitani mm. TerveysTieto ja Luontaistieto -lehdissä. Omilta nettisivuiltani www.solumineraalit.fi ja blogistani löydät aina tuoreimmat tiedot ja vinkit Solumineraalien hyvinvointimaailmasta.

 

Lääkäri Dr. Schüsslerin oivallus vuonna 1874

Dr. Schüssler päätyi aikanaan hiertämään kivennäisaineet maitosokeriin, varmistaakseen kivennäisainemolekyylien helpon pääsyn suun limakalvojen kautta verenkiertoon ja sieltä soluseinämän läpi solun sisään. Hitaasti käsin hiertämällä kivennäisaineet maitosokeriin saadaan niiden molekyylirakenne hajotetuksi pieniin osasiin toisin kuin esimerkiksi alkoholiin liuottaessa, jolloin molekyyliryppäät pysyvät isoina, eivätkä sen vuoksi pääse läpäisemään soluseinämää.

shutterstock_224209843.jpg
shutterstock_216371503.jpg

Teollinen 1900-luku & automaatio

1900-luvulta lähtien "(hierrettyjä) kivennäisaineita Dr. Schüsslerin mukaan" ryhdyttiin valmistamaan teollisesti lääketehtaiden isoissa terästankeissa, joissa sekoittaminen (hiertäminen) tapahtuu yhä edelleenkin.

 

”Hand made” on aito ja alkuperäinen Solumineraali®

Valmistusmenetelmällä on oleellinen merkitys solumineraalivalmisteen toimivuudelle. Vasta tällä vuosituhannella ryhtyi yksi valmistaja Saksassa hiertämään kivennäisaineita käsin maitosokeriin Dr. Schüsslerin alkuperäisen menetelmän mukaisesti. Tämä valmistaja on edelleen ainoa käsin hiertäjä ja valmistaa myös Solumineraalit® Hand made. Aito & alkuperäinen käsin hierretty Solumineraali® valmistetaan elintarvikkeena, ja valmistajan toimintaa valvoo Saksan elintarvikeviranomainen.

SoMi-haitariesite_kansi-FINAL-24.8.-15.png

Aidon & alkuperäisen Solumineraalin® ulkoiset tunnusmerkit

Kun haluat varmistua, että käytössäsi on Aito & Alkuperäinen Solumineraali®, katso pakkauksesta onko valmiste
• käsin hierretty ”Hand made”
• elintarvike (ei homeopaattinen lääkeaine)
• 250mg tabletti
• varustettu nimelläni laadun, aitouden & alkuperäisyyden takeeksi
 

Aidon & alkuperäisen Solumineraalin® löydät nettikaupastamme koulutukseni saaneilta terapeuteilta ja kauppiailta, ja heidän yhteystietonsa löydät kotisivuni ammattilaisten ja myymälöiden listalta. Tuotteitani on myynnissä Terveystieto  ja Luontaistuntijat -terveystuoteketjujen myymälöissä.